3 år och 5 månader

i 3 år och fem månader jag har och älskling varit tillsammans:)


Att söka bekräftelse

Varför måste man få bekräftelse? Jag kan dra ett exempel, ” vilken snygg topp, sitter skit snyggt på dej” och där efter går man ut på jakt efter nya plagg för att få den här bekräftelsen.  Så nästa fråga varför köpa en massa onödiga plagg för att på en fin kommentar när jag får det varje dag från min älskling.  Jag känner mej äklig och ful. Men egentligen så e jag väl inte? Eller? Att köpa ett plagg ge mej ett självförtroende för stunden. Men det är väldigt sällan plagen verkligen sitter bra när man kommer hem och provar de, då känner man sig inte lika lycklig längre. Men jag får väl en bekreftelse för stunden om att det var snyggt.  Vad ger det för bekräftelse, man blir glad för stunden och sen så kommer den hemska ångesten. Jag vet inte vart detta beteende kom ifrån eller varför. Men jag vet att jag kan ta mej ur det. Man har slängt ut flera 1000kr på kläder och skor, vilken värld har jag levt i?


Jag köper saker som jag egentligen inte behöver, som t.ex. mina boots, jag hade i behövt ett par vinterskor i stället, den frågan ställer jag mej nu när snön har kommit här i skåneland. Så varför köpte jag inte ett par sköna vintersko?


 Jag kan inte shoppa som stjärnorna, fast jag hade önskat det, så att man hade kunnat köpa den där snygga jackan och allt annat man skulle vilja ha. Jul klapp och födelsedagar önskar jag mej pengar så att jag kan köpa ännu mer kläder, men i stället för att önska sig något till hemmet.


Hade inte detta kommit fram i tid så hade man kanske tagit på sig skulder som inte hade kunnat betala och sedan så hade man kanske hamnat på inkasso och kronofogden. Hur låter detta? ” jag har skulder som jag inte kan betala för att jag har shoppat upp pengarna”


Nu måste detta få ett slut. Pengar ska sparas och shopping sker ändas när jag behöver det och då ska det skrivas en lista på vad jag ska handla och vad det ungefär ska kosta, inget annat, inga spontan köp. Det e slut. Jag gör alltså slut med spontanköp.


Man kan inte dra tillbaka tiden, men man kan rätta till det som har gått snett


Att erkänna

Egentligen borde jag sova, men jag kan inte. Det e för mycket tanka. Hur fan började allt? jag har inte en aning, men jag ska ta mej ur allt innan allt e för sent, innan jag förlorar mina nära och kära, jag ska fixa detta. Jag ska bli av detta så kallande beroende/ tvångs tanke,. Man behöver inte shoppa för att må bra. Jag hoppas på det. Men det e inte det lättaste. Jag drar till frestelse hela tiden. Inte på tall om när jag kollade mailen i dag, ett nyhet mail från ellos. Super fina klänningar, jag kände att jag bara vill ha det. Men jag mår inte bra ab detta, jag gör verkligen inte det, nu gör jag ett erkännande här och hoppas på ett stöd från andra.

Jag kan bara inte fatta hur det blev så här. Jag bara önska att jag skulle kunna dra tillbaka tiden. men nu kan man inte det. Men hur gör jag, hur ska jag göra, för att få slut på detta?


...

man inser inte sina problem för tills dom e för stora.

RSS 2.0